Minutkové boloňské těstoviny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 ks cibule
1 ks mrkev
2 lžičky oregano
lžíce olivový olej
1 dl červené víno
3 lžíce protlak
400 g drcená rajčata
1 ks stonek celeru
300 g semolinové těstoviny
500 g libové mleté hovězí maso
podle chuti
sůl
mletý pepř
čerstvá bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu podle potřeby očistíme a nakrájíme. Cibuli najemno, mrkev na kostičky, stejně tak celerový stonek. Oloupaný česnek utřeme.

  2. Na pánvi s nepřilnavým povrchem zprudka osmažíme mleté hovězí maso. Po jeho zhnědnutí přidáme cibuli, česnek, celerový stonek a mrkev, chvíli restujeme za stálého míchání. Vmícháme drcená rajčata, rajčatový protlak, oregano a červené víno. Chvíli společně podusíme.

  3. Těstoviny uvaříme al-dente, necháme okapat a dáme do mísy.

  4. K těstovinám přidáme masovou omáčku, olivový olej a takto připravené minutkové boloňské těstoviny můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!