Minutkové boloňské těstoviny recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 2 ks cibule 1 ks mrkev 2 lžičky oregano lžíce olivový olej 1 dl červené víno 3 lžíce protlak 400 g drcená rajčata 1 ks stonek celeru 300 g semolinové těstoviny 500 g libové mleté hovězí maso podle chuti sůl mletý pepř čerstvá bazalka
Postup Minutkové boloňské těstoviny recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu podle potřeby očistíme a nakrájíme. Cibuli najemno, mrkev na kostičky, stejně tak celerový stonek. Oloupaný česnek utřeme.
Na pánvi s nepřilnavým povrchem zprudka osmažíme mleté hovězí maso. Po jeho zhnědnutí přidáme cibuli, česnek, celerový stonek a mrkev, chvíli restujeme za stálého míchání. Vmícháme drcená rajčata, rajčatový protlak, oregano a červené víno. Chvíli společně podusíme.
Těstoviny uvaříme al-dente, necháme okapat a dáme do mísy.
K těstovinám přidáme masovou omáčku, olivový olej a takto připravené minutkové boloňské těstoviny můžeme servírovat.