Mleté maso na zelí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 60 dkg brambory 50 dkg mleté maso 50 dkg kysané zelí 250 ml smetana na vaření podle potřeby 1-2 lžíce olej podle chuti sůl majoránka kmín mletý černý pepř
Postup Mleté maso na zelí recept
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi potřené olejem orestujeme mleté maso do zhnědnutí, osolíme a okořeníme podle chuti. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Pekáč vytřeme olejem a na dno rozložíme okapané zelí. Podle chuti můžeme zelí propláchnout, aby nebylo tak kyselé. Na zelí rozprostřeme opečené maso a na ně naskládáme brambory. Osolíme a zalijeme smetanou.
Pekáč zakryjeme poklopem, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 30 minut do změknutí brambor. Potom sundáme poklop a ještě chvíli pečeme do zezlátnutí.
Mleté maso na zelí podáváme jako chutný hlavní chod.