Mleté maso na zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 dkg brambory
50 dkg mleté maso
50 dkg kysané zelí
250 ml smetana na vaření
podle potřeby
1-2 lžíce olej
podle chuti
sůl
majoránka
kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi potřené olejem orestujeme mleté maso do zhnědnutí, osolíme a okořeníme podle chuti. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  2. Pekáč vytřeme olejem a na dno rozložíme okapané zelí. Podle chuti můžeme zelí propláchnout, aby nebylo tak kyselé. Na zelí rozprostřeme opečené maso a na ně naskládáme brambory. Osolíme a zalijeme smetanou.

  3. Pekáč zakryjeme poklopem, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 30 minut do změknutí brambor. Potom sundáme poklop a ještě chvíli pečeme do zezlátnutí.

  4. Mleté maso na zelí podáváme jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!