Mleté řízky v těstíčku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 špetky sůl
3 špetky sůl
1 ks vejce
1 ks vejce
3 lžíce mléko
1 lžíce bylinky
1 lžíce bylinky
40 ml bílé víno
3 lžíce strouhaný parmazán
80 g hladká mouka
2 špetky muškátový oříšek
300 g mleté hovězí maso
olej na smažení
300 g mleté vepřové maso
3 špetky mletý černý pepř
3 špetky mletý černý pepř
40 ml perlivá voda

Postup přípravy receptu

  1. Rozmarýn, tymián a oregano nasekáme nadrobno. Vejce rozšleháme s dobře vychlazeným bílým suchým vínem, studenou vodou, solí, pepřem, lžící bylinek a moukou. Mouku přidáváme tak, abychom získali těstíčko na obalování. Těstíčko necháme zatím odpočinout

  2. Mleté maso dobře promícháme s vejcem, mlékem, bylinkami, muškátovým oříškem, solí, pepřem a strouhankou podle potřeby v masovou hmotu

  3. Rozehřejeme olej, kde budeme řízky smažit. Z mletého masa tvoříme menší řízky, které vkládáme do těstíčka, kde je obalíme z obou stran a ihned do pánve s olejem. Smažíme dozlatova a ukládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk

  4. Mleté řízky v těstíčku podáváme s bramborovou přílohou k dobrému obědu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!