Mleté řízky v těstíčku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 špetky sůl 3 špetky sůl 1 ks vejce 1 ks vejce 3 lžíce mléko 1 lžíce bylinky 1 lžíce bylinky 40 ml bílé víno 3 lžíce strouhaný parmazán 80 g hladká mouka 2 špetky muškátový oříšek 300 g mleté hovězí maso olej na smažení 300 g mleté vepřové maso 3 špetky mletý černý pepř 3 špetky mletý černý pepř 40 ml perlivá voda
Postup Mleté řízky v těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Rozmarýn, tymián a oregano nasekáme nadrobno. Vejce rozšleháme s dobře vychlazeným bílým suchým vínem, studenou vodou, solí, pepřem, lžící bylinek a moukou. Mouku přidáváme tak, abychom získali těstíčko na obalování. Těstíčko necháme zatím odpočinout
Mleté maso dobře promícháme s vejcem, mlékem, bylinkami, muškátovým oříškem, solí, pepřem a strouhankou podle potřeby v masovou hmotu
Rozehřejeme olej, kde budeme řízky smažit. Z mletého masa tvoříme menší řízky, které vkládáme do těstíčka, kde je obalíme z obou stran a ihned do pánve s olejem. Smažíme dozlatova a ukládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk
Mleté řízky v těstíčku podáváme s bramborovou přílohou k dobrému obědu.