Mleté s fenyklem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - olej - - sůl 2 ks vejce 4 lžíce ocet 2 ks rajčata 750 g brambory 1 ks žloutek 2 ks cibule - - pažitka 1 lžíce hořčice 1 ks houska 2 ks fenykl - - pepř mletý 500 g maso mleté míchané 100 g hřiby
Postup Mleté s fenyklem recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory vaříme asi 25 minut ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli nasekáme nadrobno, polovinu smícháme s octem, žloutkem, hořčicí, solí a pepřem. Přilijeme 8 lžic oleje. Rajčata nakrájíme na kostky a posypeme nasekanými bylinkami, vložíme je i s bramborami do salátové marinády. Housku zvlhčíme, vymačkáme a přidáme zbylou cibuli, mleté maso, vejce, sůl, pepř a pomleté nebo nasekané houby. Fenykl očistíme, nasekáme a asi 10 minut opékáme, přidáme do salátu. Maso rozdělíme na 8 porcí a smažíme je.