Mleté s fenyklem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - olej
- - sůl
2 ks vejce
4 lžíce ocet
2 ks rajčata
750 g brambory
1 ks žloutek
2 ks cibule
- - pažitka
1 lžíce hořčice
1 ks houska
2 ks fenykl
- - pepř mletý
500 g maso mleté míchané
100 g hřiby

Postup přípravy receptu

  1. Brambory vaříme asi 25 minut ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli nasekáme nadrobno, polovinu smícháme s octem, žloutkem, hořčicí, solí a pepřem. Přilijeme 8 lžic oleje. Rajčata nakrájíme na kostky a posypeme nasekanými bylinkami, vložíme je i s bramborami do salátové marinády. Housku zvlhčíme, vymačkáme a přidáme zbylou cibuli, mleté maso, vejce, sůl, pepř a pomleté nebo nasekané houby. Fenykl očistíme, nasekáme a asi 10 minut opékáme, přidáme do salátu. Maso rozdělíme na 8 porcí a smažíme je.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!