Mletý jogurtovo-sýrový řízek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
2 lžíce strouhanka
1 lžíce grilovací koření
250 ml bílý jogurt
1 lžička mletý černý pepř
150 g strouhaný eidam
1 kg mleté maso mix (hovězí a vepřové)
trojobal
3 ks vejce
strouhanka
hladká mouka
podle potřeby
rostlinný olej

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme s prolisovaným česnekem, jogurtem, strouhaným eidamem, černým mletým pepřem, grilovacím kořením a 2 lžícemi strouhanky. Podle chuti dosolíme. Rukou dobře promísíme na vláčnou hmotu. Odložíme do lednice a necháme 2 - 3 hodiny uležet, ne více.

  2. Z odleželé masové hmoty děláme úhledné placičky ne tlustější než 2 cm, které obalujeme v klasickém trojobalu.

  3. Mleté jogurtovo-sýrové řízky doporučuji smažit v troubě na plechu, protože mají tendenci pouštět větší množství šťávy. Na plech nalijeme asi 2 - 3 mm vrstvu oleje a mleté řízky na něj uložíme. V rozehřáte troubě smažíme do zlatočervena. Obvykle smažíme 1. stranu 15 minut, 2. stranu 10 minut. Pokud se nám zdá maso spíše udušené, můžeme mletý řízek na pár minut nechat osmažit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!