Mletý jogurtovo-sýrový řízek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 2 lžíce strouhanka 1 lžíce grilovací koření 250 ml bílý jogurt 1 lžička mletý černý pepř 150 g strouhaný eidam 1 kg mleté maso mix (hovězí a vepřové) trojobal 3 ks vejce strouhanka hladká mouka podle potřeby rostlinný olej
Postup Mletý jogurtovo-sýrový řízek recept
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso smícháme s prolisovaným česnekem, jogurtem, strouhaným eidamem, černým mletým pepřem, grilovacím kořením a 2 lžícemi strouhanky. Podle chuti dosolíme. Rukou dobře promísíme na vláčnou hmotu. Odložíme do lednice a necháme 2 - 3 hodiny uležet, ne více.
Z odleželé masové hmoty děláme úhledné placičky ne tlustější než 2 cm, které obalujeme v klasickém trojobalu.
Mleté jogurtovo-sýrové řízky doporučuji smažit v troubě na plechu, protože mají tendenci pouštět větší množství šťávy. Na plech nalijeme asi 2 - 3 mm vrstvu oleje a mleté řízky na něj uložíme. V rozehřáte troubě smažíme do zlatočervena. Obvykle smažíme 1. stranu 15 minut, 2. stranu 10 minut. Pokud se nám zdá maso spíše udušené, můžeme mletý řízek na pár minut nechat osmažit.