Mletý katův šleh recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-2 ks rajče 1 ks zelená paprika 1-2 stroužky prolisovaný česnek mletá sladká paprika 1 balíček mleté míchané maso podle potřeby voda rajčatový protlak 1 ks chilli paprička sladký kečup 1 hrst mražená zelenina s kukuřicí a hráškem
Postup Mletý katův šleh recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a nakrájíme.
Necháme zesklovatět cibulku na rozehřátém oleji. Přidáme mleté maso a restujeme, až zhnědne. Postupně podlijeme trochou vody. Až maso pustí šťávu, přidáme papriku mletou, rajčatový protlak a promícháme. Maso dusíme doměkka. Přidáváme postupně nakrájená rajčata, papriku, ochutíme česnekem a nakonec dáme chilli papričku. Můžeme též přidat trochu kečupu, tím se nám směs zahustí. Vše povaříme. Dávám nakonec i mraženou zeleninou směs kukuřice a hrášek. Tu stačí mírně po vařit. Katův šleh je pak barevnější a lahodí to i oku.
Mletý katův šleh podáváme ke špagetám či s brambory. Můžeme posypat i strouhaným sýrem.