Mletý katův šleh recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 ks rajče
1 ks zelená paprika
1-2 stroužky prolisovaný česnek
mletá sladká paprika
1 balíček mleté míchané maso
podle potřeby
voda
rajčatový protlak
1 ks chilli paprička
sladký kečup
1 hrst mražená zelenina s kukuřicí a hráškem

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme.

  2. Necháme zesklovatět cibulku na rozehřátém oleji. Přidáme mleté maso a restujeme, až zhnědne. Postupně podlijeme trochou vody. Až maso pustí šťávu, přidáme papriku mletou, rajčatový protlak a promícháme. Maso dusíme doměkka. Přidáváme postupně nakrájená rajčata, papriku, ochutíme česnekem a nakonec dáme chilli papričku. Můžeme též přidat trochu kečupu, tím se nám směs zahustí. Vše povaříme. Dávám nakonec i mraženou zeleninou směs kukuřice a hrášek. Tu stačí mírně po vařit. Katův šleh je pak barevnější a lahodí to i oku.

  3. Mletý katův šleh podáváme ke špagetám či s brambory. Můžeme posypat i strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!