Moje boloňská omáčka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej 3 ks cibule 1 balíček špagety 1 ks červená paprika 140 g rajský protlak 600 g míchané mleté maso podle chuti majoránka 0 l kečup provensálské koření sladká chilli omáčka
Postup Moje boloňská omáčka recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a nejlíp i červenou papriku nasekáme nadrobno. Podle chuti si nakrájíme i třeba párek, aby nebylo jen mleté maso. Chutná to taky dobře.
Rozpálíme větší teflonovou pánev a nalijeme trošku oleje. Vsypeme cibuli s paprikou a restujeme dozlatova. Když je akorát, přidáme mleté maso, případně nakrájený párek. Vše necháme chvilku restovat a smícháme postupně se zeleninou. Po chvíli posypeme kořením na mletá masa a provensálským kořením či majoránkou. Omáčku necháme za občasného míchání restovat.
Až maso pustí šťávu a vypadá to dobře, přidáme rajský protlak. Promícháme a chvilinku necháme dusit. Poté tam dávám ostrý kečup. Omáčku dusíme na mírném plamenu a mícháme. Mám rád ostřejší, takže po chvíli přidávám ještě trochu Sriracha Hot chilli omáčky, ale jen třeba 5 - 10 kapek. A poté sweet chilli omáčku v poměru zbytku omáčku na pánvi. Dostaneme jen lehce a příjemně pálivou chuť.
Moji boloňskou omáčku podáváme se špagetami a posypeme strouhaným sýrem.