Moje boloňská omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
3 ks cibule
1 balíček špagety
1 ks červená paprika
140 g rajský protlak
600 g míchané mleté maso
podle chuti
majoránka
0 l kečup
provensálské koření
sladká chilli omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a nejlíp i červenou papriku nasekáme nadrobno. Podle chuti si nakrájíme i třeba párek, aby nebylo jen mleté maso. Chutná to taky dobře.

  2. Rozpálíme větší teflonovou pánev a nalijeme trošku oleje. Vsypeme cibuli s paprikou a restujeme dozlatova. Když je akorát, přidáme mleté maso, případně nakrájený párek. Vše necháme chvilku restovat a smícháme postupně se zeleninou. Po chvíli posypeme kořením na mletá masa a provensálským kořením či majoránkou. Omáčku necháme za občasného míchání restovat.

  3. Až maso pustí šťávu a vypadá to dobře, přidáme rajský protlak. Promícháme a chvilinku necháme dusit. Poté tam dávám ostrý kečup. Omáčku dusíme na mírném plamenu a mícháme. Mám rád ostřejší, takže po chvíli přidávám ještě trochu Sriracha Hot chilli omáčky, ale jen třeba 5 - 10 kapek. A poté sweet chilli omáčku v poměru zbytku omáčku na pánvi. Dostaneme jen lehce a příjemně pálivou chuť.

  4. Moji boloňskou omáčku podáváme se špagetami a posypeme strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!