Moje paštika recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 150 g slanina 4-6 stroužků česnek sůl 1 porce vývar 2 ks vejce 1 dl mléko 250 g cibule 1-2 lžíce sádlo 2 lžičky cukr moučka 2 lžičky mletá skořice 2 lžičky mletý pepř 2 lžíce hladká mouka 1 lžička muškátový oříšek 1 lžička muškátový květ 2 lžičky mleté nové koření 600 g kuřecí játra 1 kg krkovice sádlo z vývaru
Postup Moje paštika recept
Postup přípravy receptu
-
Maso (tučnější krkovici nebo libovější bůček) uvaříme doměkka. Vychladlé maso pomeleme. Umeleme i očištěná játra.
K masové směsi přidáme hladkou mouku a 2 syrová vejce. Slaninu nakrájíme na kostečky a dáme vyškvařit. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Vychladlé vmícháme do fáše. Přidáme všechno koření, mléko a naběračku vývaru, ten uschováme do příštího dne v lednici. Vše dobře promícháme - nejlépe rukou - a uložíme na 12 hodin do lednice (všechny ingredience se za tu dobu dobře promísí).
Poté z vývaru sebereme tuk, přidáme sádlo a rozpustíme. Vychladlé přidáme do fáše, dobře promícháme a případně dochutíme.
Hotovou paštiku napěchujeme do 300 ml lahviček, dáme do kastrolu s vařící vodou a vaříme 1,5 hodiny. Během vaření doplňujeme vařící vodou.
Tímto množstvím naplníme 6 ks 300 ml lahviček.
Moje paštika chutná moc dobře, je příjemně okořeněná a voňavá.