Moje tvarohová pizza recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks vejce
2 kostky měkký tvaroh
4 lžíce tuk na pečení
1 balíček kypřící prášek do pečiva
1 lžička bylinková sůl
3 hrnky polohrubá výběrová mouka
na ozdobu
1-2 ks paprika
1-2 ks cibule
1 ks brokolice
20 dkg eidam
1 konzerva sterilované žampiony
1 balíček mražená zelenina s kukuřicí
15 dkg měkký salám
na potření
5 lžic sladký kečup

Postup přípravy receptu

  1. Na vál si nasypeme asi tři hrnky polohrubé výběrové mouky, do níž vmícháme kypřící prášek do pečiva. Do mouky rozlámeme 2 kostky měkkého, nejlépe tučnějšího, tvarohu a přidáme asi 4 lžíce tuku na pečení. Můžeme použít kvalitním rostlinný margarín máslového typu. Doprostřed vytvoříme důlek, do něhož rozklepneme 1 vejce. Pokud je nepoužijeme, nevadí, stačí místo něj přisypat 2 lžičky škrobu Natural nebo Maizena.

  2. Vše přiměřeně posolíme asi jednou lžičkou, nejlépe mořské, soli a ochutíme rostlinnou vegetou nebo lžičkou kurkumy. Vše zpracujeme rukama pořádně, až je těsto vláčné a nelepí se. Pokud se nám zdá těsto příliš sypké, přidáme rostlinný tuk. Potom necháme těsto asi 10 minut odpočinout.

  3. Mezitím (nebo už předem) si připravíme oblohu na pizzu. To může být podle našich zásob šunkový nebo i polosuchý salám, kečup nebo rajčata osmažená na kolečkách cibule, nakládané žampiony plátkové, nahrubo strouhaný sýr eidamského typu, eventuálně podle sezony i lehce osmažené plátky baklažánů nebo cukety, růžičky brokolice lehce spařené, kolečka pórku, strouhanou ředkev apod.

  4. Těsto na tvarohovou pizzu rozválíme na obdélníkové pláty asi 1,5 cm silné, rozložíme do sádlem vymazaného pekáče a obložíme připravenými surovinami. Potom pizzu pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut, až nám okraje zezlátnou. Sýrem je vhodné pizzu posypat až před dopečením.

  5. Samozřejmě můžeme vyvalovat klasické kulaté tvary nebo malé dětské, ale mně se vzhledem k úspoře místa i energie osvědčuje tvar podle použitého pekáče. Tato pizza je výborná, vláčná i přiměřeně křupavá, lze ji jíst i studenou nebo na druhý den přihřáté dílky v mikrovlnce.

  6. Mojí tvarohovou pizzu po upečení ihned podáváme na stůl k jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!