Moravské toasty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
1 ks cibule
10 dkg žampiony
30 dkg gothajský salám
10 dkg sterilované okurky
podle potřeby
olej
plátkový sýr
toastový chléb
podle chuti
sůl
mletý pepř
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a nakrájenou cibuli necháme zesklovatět. Přidáme salám nakrájený na kostičky a sterilovanou okurku. Osmahneme, přidáme žampiony, osolíme, opepříme a podle chuti přidáme mletou papriku sladkou nebo lahůdkovou. Prohřejeme a poté do směsi rozklepneme 4 vejce. Až vejce ztuhnou, sundáme směs z ohně a necháme vychladnout.

  2. Na plech rozprostřeme pečící papír, naskládáme krajíčky toastového chleba. Vychladlou směs vršíme na chléb a přikryjeme plátkem sýra. Dáme zapéct do trouby na 170 °C, až sýr zezlátne.

  3. Moravské toasty podáváme teplé, ale i studené jsou výborné.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!