Moravský vrabec s jablkovým zelím a knedlíčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 g slanina 4 stroužky česnek 0 dl olej 4 ks vejce 0 dl mléko 4 ks cibule 2 ks jablko 400 g zelí 1 dl jablečný džus 1 svazek petrželová nať 1 ks celá skořice toastový chléb 4 lžičky celý kmín 800 g vepřová krkovička podle chuti cukr sůl mletý pepř
Postup Moravský vrabec s jablkovým zelím a knedlíčky recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, přidáme nakrájenou cibuli, česnek, kmín, osolíme a okořeníme. Směs dáme péct do trouby při 180 °C, po 10 minutách podlijeme vodou, přikryjeme a dusíme, až je maso měkké.
Na oleji orestujeme cibuli, přidáme kmín, cukr a promícháme. Přidáme zelí, celou skořici, nastrouhaná jablka, podlijeme jablečným džusem a dusíme doměkka. Dochutíme.
Toastový chléb nakrájíme na malé kostky a necháme je usušit. Mezitím opražíme slaninu nakrájenou na kostičky. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky, ze kterých vyšleháme tuhý sníh. K usušeným kostkám pečiva přidáme slaninu, vmícháme žloutky, zalijeme mlékem, přidáme nasekanou nať a nakonec zlehka zamícháme sníh. Dosolíme. Z hotové směsi vytvarujeme knedlíčky, které vaříme ve vodě asi 10 - 15 minut podle velikosti.
Moravského vrabce s jablkovým zelím a knedlíčky podáváme klidně i jako sváteční oběd.