Moravský vrabec s jablkovým zelím a knedlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g slanina
4 stroužky česnek
0 dl olej
4 ks vejce
0 dl mléko
4 ks cibule
2 ks jablko
400 g zelí
1 dl jablečný džus
1 svazek petrželová nať
1 ks celá skořice
toastový chléb
4 lžičky celý kmín
800 g vepřová krkovička
podle chuti
cukr
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, přidáme nakrájenou cibuli, česnek, kmín, osolíme a okořeníme. Směs dáme péct do trouby při 180 °C, po 10 minutách podlijeme vodou, přikryjeme a dusíme, až je maso měkké.

  2. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme kmín, cukr a promícháme. Přidáme zelí, celou skořici, nastrouhaná jablka, podlijeme jablečným džusem a dusíme doměkka. Dochutíme.

  3. Toastový chléb nakrájíme na malé kostky a necháme je usušit. Mezitím opražíme slaninu nakrájenou na kostičky. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky, ze kterých vyšleháme tuhý sníh. K usušeným kostkám pečiva přidáme slaninu, vmícháme žloutky, zalijeme mlékem, přidáme nasekanou nať a nakonec zlehka zamícháme sníh. Dosolíme. Z hotové směsi vytvarujeme knedlíčky, které vaříme ve vodě asi 10 - 15 minut podle velikosti.

  4. Moravského vrabce s jablkovým zelím a knedlíčky podáváme klidně i jako sváteční oběd.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!