Moučník z Moravy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 2 dl olej 4 ks vejce 2 lžíce rum 1 balíček prášek do pečiva 20 dkg cukr moučka 4 balíčky čokoládový pudinkový prášek krém 2 ks čokoláda na vaření 2 ks 30% ślehačka poleva 1 ks čokoládová poleva
Postup Moučník z Moravy recept
Postup přípravy receptu
-
Pudink, prášek do pečiva a cukr smícháme. Poté přidáme vejce, olej a rum.
Těsto nalijeme na pekáč, rovnoměrně rozetřeme a dáme do vyhřáté trouby na 180 °C asi na 10 minut, Prostě dokud se těsto nelepí na špejli. Upečený korpus necháme vychladit.
Zatím si připravíme krém. Smetany ke šlehání a čokolády svaříme, necháme vychladnout. Pak jej dáme asi na 30 minut do mrazáku. Vzniklou pařížskou smetanu vyšleháme do pěny, natřeme na upečený korpus. Moučník můžeme podle chuti tence přelít čokoládovou polevou.
Moučník z Moravy necháme ztuhnout na chladném místě. Pak jej nakrájíme a můžeme podávat.