Mouřenín pod peřinkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 60 g cukr 4 ks vejce 80 g máslo 6 ks bílek 100 g cukr krupice tuk na vymazání 60 g mleté vlašské ořechy 60 g strouhaná čokoláda 2 lžíce meruňková marmeláda strouhanka na vysypání na ozdobu čokoládové hoblinky
Postup Mouřenín pod peřinkou recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Změklé máslo utřeme s cukrem. Přidáme žloutky a našleháme. Přimícháme mleté ořechy a strouhanou čokoládu. Nakonec zvolna vmícháme tuhý sníh.
Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a naplníme těstem. V mírně předehřáté troubě pečeme mouřenína asi 40 minut. Vpíchnutím špejle doprostřed se přesvědčíme, zda je upečeno.
Na peřinku si ušleháme sníh, zašleháme do něj polovinu cukru a marmeládu
zbytek cukru lehce vmícháme. Sníh navršíme na upečené těsto a necháme ještě chvíli v troubě, až se sníh zpevní. Mouřenína pod peřinou necháme lehce vychladnout. Pak moučník vyjmeme z trouby, přeložíme na talíř a nakrájíme.
Ještě teplé porce mouřenína posypeme strouhanou čokoládou.