Mramorová bábovka podle dr. Oetkera recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 5 ks vejce 20 g kakao 6 lžic mléko 4 lžičky prášek do pečiva 375 g hladká mouka 300 g rostlinný tuk 5 porcí sladidlo kandisin podle chuti rum
Postup Mramorová bábovka podle dr. Oetkera recept
Postup přípravy receptu
-
Změklý tuk šleháme asi půl minuty elektrickým šlehačem nejvyšší rychlostí dohladka. Postupně dále zašleháváme půl dávky umělého sladidla, rum a sůl, dokud se těsto nespojí. Dále zašleháváme vejce, každé asi půl minuty. Smícháme mouku s práškem do pečiva a po lžících zašleháváme střední rychlostí do těsta střídavě se 3 lžícemi mléka. Těsto musí zůstat husté.
Dvě třetiny těsta naplníme tukem vymazanou bábovkovou formu o průměru 24 cm. Do zbytku těsta vmícháme kakao s druhou částí umělého sladidla a dalšími 3 lžícemi mléka. Tmavé těsto rozetřeme přes vrstvu světlého a spirálovými tahy vidličkou obě těsta zlehka promícháme tak, aby vznikl mramorový tvar. Mramorovou bábovku pečeme 50 - 60 minut v troubě na mřížce při 175 °C - 200 °C podle toho, jak moc nebo málo trouba peče.
Upečenou bábovku necháme vychladnout a vyklopíme ji. Mramorovou bábovku podle dr. Oetkera nakrájíme a můžeme podávat.