Mrkev na indický způsob recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
600 g mrkev
1 lžíce kari
1 ks čerstvý zázvor

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev očistíme a nakrájíme na hranolky. Čerstvý zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

  2. Plech vymažeme máslem, poklademe na něj větší hranolky mrkve, rovnoměrně posypeme solí, karí, zázvorem a vločkami zbylého másla.

  3. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C, dokud hranolky nezezlátnou a nejsou křupavé, občas promícháváme.

  4. Mrkev podáváme samostatně nebo jako přílohu. Vylepšit ji můžete přidáním bílého jogurtu s bylinkami a česnekem. Vynikající přílohou je vařená rýže nebo opečená bageta. Hotovou mrkev na indický způsob dozdobíme čerstvou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!