Celozrnné perníčky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

4 lžíce med
4 - 5 lžic banán
80 g brusinky
1 lžička mletá skořice
4 lžíce sezamový olej
1/2 lžičky mletý zázvor
1/2 lžičky jedlá soda
90 g celozrnná pšeničná mouka
80 g celozrnná žitná mouka
70 g třtinový cukr
100 g jemné ovesné vločky
2 lžíce loupaná sezamová semínka
2 lžíce loupaná konopná semínka

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si všechny uvedené ingredience. Banán rozmixujeme. Vše odvážíme, odměříme, vsypeme do mísy a prohněteme tak, aby nám vzniklo lepivé těsto, které na hodinu uložíme do chladu

  2. Z těsta pak vyválíme váleček a necháme znovu tuhnout, těsto se nám bude lépe krájet na plátky. Případně můžeme tvořit hromádky, které na plechu jen rozplácneme

  3. Perníčky vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C a upečeme

  4. Celozrnné perníčky chutnají nejlépe pár dní odležené, pokud samozřejmě vydrží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!