Celozrnné pletýnky se smetanou recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 lžička sůl
vejce
200 ml smetana
1 kostka droždí
1 lžička cukr krupice
250 ml vlažná voda
400 g celozrnná pšeničná mouka
50 g slunečnicová semínka
50 g lněná semínka
100 g špaldová mouka

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny kromě vejce a malé části semínek promícháme a vypracujeme hladké těsto. Lehce poprášíme moukou a necháme 15 minut kynout. Pak těsto znovu propracujeme a necháme další 3/4 hodiny kynout

  2. Z vykynutého těsta motáme různé housky, pletýnky, bulky apod. Pečivo potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky. V předehřáté troubě na 180 °C pečeme celozrnné pletýnky asi 20 minut

  3. Celozrnné pletýnky se smetanou podáváme stejně jako klasické pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!