Celozrnné pletýnky se smetanou recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 lžička sůl vejce 200 ml smetana 1 kostka droždí 1 lžička cukr krupice 250 ml vlažná voda 400 g celozrnná pšeničná mouka 50 g slunečnicová semínka 50 g lněná semínka 100 g špaldová mouka
Postup Celozrnné pletýnky se smetanou
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny kromě vejce a malé části semínek promícháme a vypracujeme hladké těsto. Lehce poprášíme moukou a necháme 15 minut kynout. Pak těsto znovu propracujeme a necháme další 3/4 hodiny kynout
Z vykynutého těsta motáme různé housky, pletýnky, bulky apod. Pečivo potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky. V předehřáté troubě na 180 °C pečeme celozrnné pletýnky asi 20 minut
Celozrnné pletýnky se smetanou podáváme stejně jako klasické pečivo.