Pravá domácí králičí polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 hrst petrželka 3 ks petržel 1 lžíce podravka maggi 1 špetka pepř 1 ks velká cibule 6 lžic polohrubá mouka 1 ks malý celer 6 ks růžičková kapusta 1 ks vajíčko 1 ks králičí hlava s hrudí 6 ks baby karotka
Postup Pravá domácí králičí polévka
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou a omytou králičí hlavu s hrudí vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme. Přidáme oloupanou cibuli pokrájenou na čtvrtky, očištěnou baby karotku (mrkev), na kostičky petržel a celer, hrst růžičkové kapusty. Vše společně vaříme
Než nám změkne maso se zeleninou, tak si připravíme domácí nudle. Smícháme mouku s vajíčkem, uděláme těsto a rozválíme na placku. Placku necháme nejméně 20 min „sušit“. Poté ji pokrájíme na 3 cm proužky, které na sebe naskládáme a krájíme na drobné nudličky. Syrové nudličky vložíme do polévky a povaříme
Obereme maso z králičí hlavy a hrudi, pokrájíme na menší kousky a vložíme do polévky. Polévku dochutíme podravkou, solí, pepřem či trochou maggi
Králičí polévku můžeme obměnit - místo domácích nudliček si uděláme z králičích jater játrové knedlíčky, obě varianty jsou vynikající.