Pravá domácí králičí polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 hrst petrželka
3 ks petržel
1 lžíce podravka
maggi
1 špetka pepř
1 ks velká cibule
6 lžic polohrubá mouka
1 ks malý celer
6 ks růžičková kapusta
1 ks vajíčko
1 ks králičí hlava s hrudí
6 ks baby karotka

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou a omytou králičí hlavu s hrudí vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme. Přidáme oloupanou cibuli pokrájenou na čtvrtky, očištěnou baby karotku (mrkev), na kostičky petržel a celer, hrst růžičkové kapusty. Vše společně vaříme

  2. Než nám změkne maso se zeleninou, tak si připravíme domácí nudle. Smícháme mouku s vajíčkem, uděláme těsto a rozválíme na placku. Placku necháme nejméně 20 min „sušit“. Poté ji pokrájíme na 3 cm proužky, které na sebe naskládáme a krájíme na drobné nudličky. Syrové nudličky vložíme do polévky a povaříme

  3. Obereme maso z králičí hlavy a hrudi, pokrájíme na menší kousky a vložíme do polévky. Polévku dochutíme podravkou, solí, pepřem či trochou maggi

  4. Králičí polévku můžeme obměnit - místo domácích nudliček si uděláme z králičích jater játrové knedlíčky, obě varianty jsou vynikající.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!