Pravá boloňská omáčka na těstoviny recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 4 lžíce máslo 250 ml mléko 2 ks cibule 2 ks mrkev 400 g těstoviny 1 lžíce olivový olej 500 g krájená rajčata 100 g strouhaný parmazán 1 špetka muškátový oříšek 1 svazek řapíkatý celer mletý černý pepř 250 ml bílé suché víno 350 g směs mletého masa
Postup Pravá boloňská omáčka na těstoviny
Postup přípravy receptu
-
V kastrole na oleji a třech lžících másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme najemno nastrouhaný či na kostičky nakrájený celer a mrkev, smažíme dvě minuty. Vsypeme maso, rozmačkáme je vidličkou, osolíme a opepříme. Obsah zalijeme mlékem a povaříme, až se mléko vypaří
Směs poprášíme muškátem, zalijeme vínem, promícháme a víno necháme odvařit. Přilijeme rajčata i s nálevem. Jakmile směs začne vřít, promícháme ji a na co nejmírnějším plameni vaříme bez pokličky do zhoustnutí. Je-li třeba, trochu podlijeme
Hotovou boloňskou omáčku promícháme s těstovinami uvařenými podle návodu na obalu, přidáme zbývající lžici másla a posypeme parmazánem.