Pravá boloňská omáčka na těstoviny recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 lžíce máslo
250 ml mléko
2 ks cibule
2 ks mrkev
400 g těstoviny
1 lžíce olivový olej
500 g krájená rajčata
100 g strouhaný parmazán
1 špetka muškátový oříšek
1 svazek řapíkatý celer
mletý černý pepř
250 ml bílé suché víno
350 g směs mletého masa

Postup přípravy receptu

  1. V kastrole na oleji a třech lžících másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme najemno nastrouhaný či na kostičky nakrájený celer a mrkev, smažíme dvě minuty. Vsypeme maso, rozmačkáme je vidličkou, osolíme a opepříme. Obsah zalijeme mlékem a povaříme, až se mléko vypaří

  2. Směs poprášíme muškátem, zalijeme vínem, promícháme a víno necháme odvařit. Přilijeme rajčata i s nálevem. Jakmile směs začne vřít, promícháme ji a na co nejmírnějším plameni vaříme bez pokličky do zhoustnutí. Je-li třeba, trochu podlijeme

  3. Hotovou boloňskou omáčku promícháme s těstovinami uvařenými podle návodu na obalu, přidáme zbývající lžici másla a posypeme parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!