Žampionová omáčka se smetanou a pórkem recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
olej
sůl
150 g pórek
200 ml zakysaná smetana
mletý černý pepř
400 g krájené sterilované žampiony

Postup přípravy receptu

  1. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na čtverečky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Žampiony slijeme a nálev uchováme. Oddělíme 2/3 žampionů, které rozmixujeme na kaši. Zbývající třetinu odložíme stranou

  2. Zakysanou smetanu promícháme s nálevem, osolíme, opepříme, přidáme česnek a rozmixované žampiony

  3. Na oleji krátce zpěníme pórek, který přelijeme smetanovou směsí a přidáme zbylé plátky žampionů. Omáčku dobře prohřejeme, ale nevaříme

  4. Žampiónovou omáčku se smetanou a pórkem podáváme teplou s těstovinami nebo k minutkovým masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!