Žampionová omáčka se smetanou a pórkem recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek olej sůl 150 g pórek 200 ml zakysaná smetana mletý černý pepř 400 g krájené sterilované žampiony
Postup Žampionová omáčka se smetanou a pórkem
Postup přípravy receptu
-
Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na čtverečky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Žampiony slijeme a nálev uchováme. Oddělíme 2/3 žampionů, které rozmixujeme na kaši. Zbývající třetinu odložíme stranou
Zakysanou smetanu promícháme s nálevem, osolíme, opepříme, přidáme česnek a rozmixované žampiony
Na oleji krátce zpěníme pórek, který přelijeme smetanovou směsí a přidáme zbylé plátky žampionů. Omáčku dobře prohřejeme, ale nevaříme
Žampiónovou omáčku se smetanou a pórkem podáváme teplou s těstovinami nebo k minutkovým masům.