Grilovaný losos s baskickou omáčkou a grilovanou zeleninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 4 porce losos grilovací koření pepř 50 g rozehřáté máslo nadrobno nasekaná čerstvá petrželka Baskická omáčka s pepřem Otma Gurmán bagetky na gril čerstvá zelenina (doporučujeme cuketu, papriku a cibuli)
Postup Grilovaný losos s baskickou omáčkou a grilovanou zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Smícháme dohromady rozehřáté máslo, nadrobno nasekanou čerstvou petrželku a grilovací koření. Dále si připravíme kousky lososa, které opepříme a osolíme
Takto připraveného lososa potřeme připravenou směsí a vložíme na středně rozehřátý gril. Grilujeme po obou stranách cca 18 - 20 minut (podle potřeby). Přitom lososa potíráme marinádou a obracíme
Jakmile je losos hotový, tak můžeme servírovat s Baskickou omáčkou Otma Gurmán. Jako přílohu doporučujeme grilovanou zeleninu, popřípadě grilované bagetky.