Mrkvové muffiny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
3 ks vejce
2 lžíce strouhanka
100 g tuk
120 g mrkev
150 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
50 ml zakysaná smetana
0.5 lžičky citronová kůra
160 g polohrubá mouka
0.5 balíčku kypřící prášek do pečiva
na ozdobu
cukrářské zdobení
1 balíček oříšková čokoládová poleva
podle potřeby
strouhanka na vysypání
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Na polovině tuku osmažíme strouhanku dozlatova. Mrkev nastrouháme najemno a krátce ji podusíme na druhé polovině tuku.

  2. Z bílků a lžíce cukru ušleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem do pěny.

  3. Smícháme mouku, sůl, prášek do pečiva, vanilkový cukr a citronovou kůru. Do sypké směsi vmícháme strouhanku, mrkev, smetanu a žloutkovou pěnu. Promícháme a nakonec opatrně vmícháme sníh.

  4. Těsto rozdělíme do olejem vymaštěných a strouhankou vysypaných formiček a v předehřáté troubě pečeme na 160 °C asi 20 minut dozlatova.

  5. Vychladlé mrkvové muffiny zdobíme čokoládovou polevou a cukrářským zdobením (perličky, kytičky).

  6. Podle velikosti formiček upečeme asi 12 - 16ks mrkvových muffinů.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!