Mrkvový dort od Martinky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 hrnek olej 0 lžiček sůl 5 ks vejce 3 hrnky mrkev 2 lžičky mletá skořice 2 hrnky polohrubá mouka 1 hrnek vlašské ořechy 1 balíček kypřící prášek do pečiva 2 lžičky vanilkový extrakt 2 hrnky třtinový cukr krém 2 lžíce máslo 2 hrnky cukr moučka 1 lžička vanilkový cukr 1 ks citronová šťáva 500 g sýr lučina
Postup Mrkvový dort od Martinky recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve vyšleháme vejce, třtinový cukr a vanilkový extrakt. Přidáme suché přísady (polohrubou mouku, mletou skořici, kypřící prášek, sůl) a olej. Nakonec vmícháme nahrubo nastrouhanou mrkev a nastrouhané vlašské ořechy.
Těsto nalijeme do vymazané dortové formy. Nedávám těsto na plech, ale asi je i to možné. Mrkvový dort pečeme asi 1 hodinu při 175 °C.
Na krém smícháme sýr lučina, máslo, cukr moučka, vanilkový cukr a citronovou šťávu.
Dort necháme vychladnout, potom podélně rozpůlíme, natřeme 1/3 krémem, přiklopíme a celý dort potřeme zbylým krémem. Mrkvový dort zdobíme podle vlastních představ.
Mrkvový dort od Martinky je nejlepší druhý den.