Mrkvový dort od Martinky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 hrnek olej
0 lžiček sůl
5 ks vejce
3 hrnky mrkev
2 lžičky mletá skořice
2 hrnky polohrubá mouka
1 hrnek vlašské ořechy
1 balíček kypřící prášek do pečiva
2 lžičky vanilkový extrakt
2 hrnky třtinový cukr
krém
2 lžíce máslo
2 hrnky cukr moučka
1 lžička vanilkový cukr
1 ks citronová šťáva
500 g sýr lučina

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve vyšleháme vejce, třtinový cukr a vanilkový extrakt. Přidáme suché přísady (polohrubou mouku, mletou skořici, kypřící prášek, sůl) a olej. Nakonec vmícháme nahrubo nastrouhanou mrkev a nastrouhané vlašské ořechy.

  2. Těsto nalijeme do vymazané dortové formy. Nedávám těsto na plech, ale asi je i to možné. Mrkvový dort pečeme asi 1 hodinu při 175 °C.

  3. Na krém smícháme sýr lučina, máslo, cukr moučka, vanilkový cukr a citronovou šťávu.

  4. Dort necháme vychladnout, potom podélně rozpůlíme, natřeme 1/3 krémem, přiklopíme a celý dort potřeme zbylým krémem. Mrkvový dort zdobíme podle vlastních představ.

  5. Mrkvový dort od Martinky je nejlepší druhý den.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!