Nadýchaná vajíčková pomazánka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 ks vejce
60 g máslo
1 ks cibule
1 lžíce hořčice
1 sklenice tatarská omáčka
2 ks měkký sýr

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Rozpůlíme je a vyjmeme žloutky.

  2. Žloutky prolisujeme. Přidáme sýry, máslo, hořčici a malou tatarskou omáčku. Vše vyšleháme do pěny šlehačem. Cibuli očistíme a spolu s bílky ji nastrouháme na hrubším struhadle. Případně je můžeme nakrájet na drobné kousky. Pak už vše jen smícháme.

  3. Nadýchanou vajíčkovou pomazánku mažeme na čerstvé pečivo. Podle fantazie lze do pomazánky přidat ochucený sýr. Fantazii se meze nekladou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!