Nakládaný jelenův bůček recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 12 stroužků česnek 5 lístků bobkový list 1 kg vepřový bok 5 kuliček celý černý pepř marináda 15 stroužků česnek 2 lžičky vegeta 1 lžička grilovací koření 1 lžička kari koření 1 lžička chilli koření 1 lžička mletá sladká paprika 1 lžička worcesterská omáčka 1 lžička mletý černý pepř
Postup Nakládaný jelenův bůček recept
Postup přípravy receptu
-
Vaříme na páře. Do vody dáme bobkový list, česnek a celý pepř. Do parního nástavce, nebo na parní síto, položíme bůček a vaříme asi 105 minut.
Připravíme si marinádu. Česnek prolisujeme a smícháme s ostatními surovinami. Uvařený bůček potřeme marinádou, zabalíme do alobalu a necháme 3 - 5 dní marinovat v ledničce. Čím déle, tím lépe.
Nakládaný jelenův bůček krájíme na prkénku a podáváme k pivku nebo vínu.