Nakládaný jelenův bůček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

12 stroužků česnek
5 lístků bobkový list
1 kg vepřový bok
5 kuliček celý černý pepř
marináda
15 stroužků česnek
2 lžičky vegeta
1 lžička grilovací koření
1 lžička kari koření
1 lžička chilli koření
1 lžička mletá sladká paprika
1 lžička worcesterská omáčka
1 lžička mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vaříme na páře. Do vody dáme bobkový list, česnek a celý pepř. Do parního nástavce, nebo na parní síto, položíme bůček a vaříme asi 105 minut.

  2. Připravíme si marinádu. Česnek prolisujeme a smícháme s ostatními surovinami. Uvařený bůček potřeme marinádou, zabalíme do alobalu a necháme 3 - 5 dní marinovat v ledničce. Čím déle, tím lépe.

  3. Nakládaný jelenův bůček krájíme na prkénku a podáváme k pivku nebo vínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!