Nakládaný pečený králík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 g sůl
150 g cibule
1500 g králík
marináda
350 ml voda
100 ml rostlinný olej
5 g mletá sladká paprika
50 g plnotučná horčice
podle chuti
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Králíka bez vnitřností a hlavy naporcujeme, osolíme, opepříme, naskládáme do pekáče a posypeme cibulí nakrájenou na kroužky.

  2. Do misky nalijeme olej, přidáme hořčici, mletou nepálivou papriku, krátce rozmícháme. Potom přilijeme vodu a rozšleháme. Takto vzniklou marinádou zalejeme králíka, přikryjeme víkem pekáče a necháme v chladu (ledničce) do druhého dne marinovat.

  3. Potom přikrytého naloženého králíka vložíme do studené trouby nastavené na 210 °C a pečeme 2 hodiny. Při pečení občas podlijeme výpekem. Asi 30 minut před koncem pečení porce obrátíme. Do výpeku případně přilijeme vodu. Cibule by měla zůstat neopečená a šťáva přiměřeně hustá.

  4. Nakládaného pečeného králíka podáváme s vařenými brambory nebo dušenou rýží. Energetická hodnota je 626 kJ/100g, nebo 1880 kJ/porci.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!