Nakládaný pivní sýr recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
10 ml ocet
2 ks cibule
2 ks feferonky
1 hrst olivy
1 ks červená paprika
200 g pivní sýr
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
provensálské koření
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si ingredience. Feferonky nakrájíme na kolečka. Červenou papriku očistíme a nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme a prolisujeme, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.

  2. Papriku, cibuli a feferonky vložíme do misky, zakápneme octem, osolíme a opepříme. Přimícháme olivy, provensálské koření a česnek. Na závěr zlehka přimícháme sýr.

  3. Směs opatrně přesuneme do dvou uzavíratelných sklenic (o objemu asi 200 ml), dolijeme olejem, zavíčkujeme a pivní sýr necháme dva dny odpočívat v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!