Nakládaný pivní sýr recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 10 ml ocet 2 ks cibule 2 ks feferonky 1 hrst olivy 1 ks červená paprika 200 g pivní sýr podle potřeby olej podle chuti sůl provensálské koření mletý černý pepř
Postup Nakládaný pivní sýr recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si ingredience. Feferonky nakrájíme na kolečka. Červenou papriku očistíme a nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme a prolisujeme, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.
Papriku, cibuli a feferonky vložíme do misky, zakápneme octem, osolíme a opepříme. Přimícháme olivy, provensálské koření a česnek. Na závěr zlehka přimícháme sýr.
Směs opatrně přesuneme do dvou uzavíratelných sklenic (o objemu asi 200 ml), dolijeme olejem, zavíčkujeme a pivní sýr necháme dva dny odpočívat v lednici.