Nákyp s uzeným a kapustou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce máslo 400 g brambory 500 g uzené maso 500 g růžičková kapusta podle chuti sůl mletý černý pepř omáčka 1 ks vejce 200 g eidam 80 ml zakysaná smetana 1 ks tavený sýr (60g) 1 svazek kadeřava petrželka podle potřeby máslo na vymazání
Postup Nákyp s uzeným a kapustou recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory nakrájíme na plátky a uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Růžičkovou kapustu očistíme, přepůlíme, košťály nařízneme a asi 10 minut předvaříme v osolené vodě. Brambory i kapustu scedíme.
Uzené maso nakrájíme na proužky a osmažíme 2 minuty z každé strany na másle.
Sýr nastrouháme nahrubo a smícháme se smetanou a taveným sýrem. Rozšleháme vejce, osolíme, opepříme a přidáme do směsi. Promícháme.
Zapékací mísu vymažeme máslem. Na dno poklademe uzené maso a na ně navršíme plátky brambor. Na brambory naskládáme kapustu.
Petrželku nasekáme nadrobno a přidáme do smetanové směsi. Směs naneseme na růžičkovou kapustu a pečeme v předehřáté troubě na střední stupeň asi 15 minut.
Nákyp s uzeným a kapustou podáváme jako teplý hlavní chod.