Nákyp s uzeným a kapustou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
400 g brambory
500 g uzené maso
500 g růžičková kapusta
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
omáčka
1 ks vejce
200 g eidam
80 ml zakysaná smetana
1 ks tavený sýr (60g)
1 svazek kadeřava petrželka
podle potřeby
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nakrájíme na plátky a uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Růžičkovou kapustu očistíme, přepůlíme, košťály nařízneme a asi 10 minut předvaříme v osolené vodě. Brambory i kapustu scedíme.

  2. Uzené maso nakrájíme na proužky a osmažíme 2 minuty z každé strany na másle.

  3. Sýr nastrouháme nahrubo a smícháme se smetanou a taveným sýrem. Rozšleháme vejce, osolíme, opepříme a přidáme do směsi. Promícháme.

  4. Zapékací mísu vymažeme máslem. Na dno poklademe uzené maso a na ně navršíme plátky brambor. Na brambory naskládáme kapustu.

  5. Petrželku nasekáme nadrobno a přidáme do smetanové směsi. Směs naneseme na růžičkovou kapustu a pečeme v předehřáté troubě na střední stupeň asi 15 minut.

  6. Nákyp s uzeným a kapustou podáváme jako teplý hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!