Nálev na znojemské okurky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g sůl
1 lžička sůl
250 ml ocet
snítka kopr
4 plátky mrkev
2 plátky křen
1 lžička Deko
1 ks menší cibule
nálev
1 l voda
podle potřeby
okurky nakládačky

Postup přípravy receptu

  1. Vodu, konzervační přípravek Deko, sůl a cukr svaříme, přidáme ocet.

  2. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka, stejně tak oloupanou cibuli. Okurky pořádně omyjeme.

  3. Do sklenic 0,7 l na dno dáme kopr, mrkev, křen, cibuli, naukládáme dobře omyté okurky nakladačky, zalijeme studeným nálevem a zavíčkujeme.

  4. Okurky v nálevu sterilujeme 15 minut při teplotě 80 °C, vyndáme, necháme vychladnout a uložíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!