Námořnické roštěnky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g slanina 2 stroužky česnek 1 lžíce ocet 1-2 ks cibule 0 ks celer 60 g sádlo 1 ks mrkev 1 ks petržel 0 l kysaná smetana 2 lžíce plnotučná hořčice 1 lžíce hladká mouka 600 g hovězí roštěná podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby hovězí vývar
Postup Námořnické roštěnky recept
Postup přípravy receptu
-
Roštěnky naklepeme a kraje nařízneme. Mrkev, petržel a celer očistíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a rozetřeme. Slaninu nakrájíme na kostičky.
V rozpáleném sádle osmažíme nakrájenou mrkev, petržel, celer, cibuli a utřený česnek. Na jiné pánvi v pokrájené slanině opečeme roštěnky a přidáme i se slaninou k zelenině. Opepříme, osolíme, podlijeme hovězím vývarem a dusíme, až roštěnky změknou.
Necháme roštěnky vysmahnout, zasypeme hladkou moukou, prudce osmažíme a opět podlijeme vývarem. Přidáme ocet, plnotučnou hořčici a smetanu. Chvíli povaříme, popřípadě omáčku rozředíme vývarem nebo zahustíme trochou smetany s rozkvedlanou moukou.
Námořnické roštěnky podáváme podle chuti s bramborem, knedlíkem, rýží nebo s bramborovými lupínky.