Noční slepičí vývar z trouby recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 špalíček celer 2 l voda 2 ks mrkev 1 ks petržel 1 ks slepice 1 ks bobkový list 3 kuličky nové koření 1 špetka muškátový oříšek 8 kuliček černý pepř
Postup Noční slepičí vývar z trouby recept
Postup přípravy receptu
-
Všechny přísady očistíme a vcelku nebo nahrubo nasekané vložíme do celokovového hrnce, přidáme koření, přikryjeme poličkou a umístíme do trouby zahřáté na 80 - 90 °C.
Slepičí vývar v troubě necháme cca 10 - 12 hodin, nevyvaří se to jako na plotně, takže můžeme jít klidně spát.
Ráno přecedíme a máme velmi silný dobrý vývar, se kterým si již můžeme dělat co chceme. Noční vývar samozřejmě lze dělat i hovězí či telecí, jen změníme příslušnou surovinu.