Novoroční kapustnice recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
2 ks brambory
150 g fazole
2 ks bobkový list
1 kelímek kysaná smetana
75 g sušené houby
300 g kořenová zelenina
300 g kyselé zelí
250 g domácí klobása
celý černý pepř
500 g uzené maso bez kosti
2 hrstě drobenka
celé nové koření
3 l vývar z uzeného

Postup přípravy receptu

  1. Uzené maso uvaříme (cca 60 minut) spolu s bobkovým listem, novým kořením a černým pepřem. Vodu nevyléváme, odložíme stranou na později

  2. Kořenovou zeleninu dobře očistíme, nakrájíme na kolečka, stejně tak klobásku. Maso nakrájíme na kostky a vše vložíme do vývaru z uzeného masa spolu se zelím, houbami a fazolemi, které jsme si přes noc namočili do vody. Přidáme prolisovaný česnek a necháme pomalu vřít. Před dokončením do novoroční kapustnice přidáme drobenku, a to asi tak 2 hrsti. Na zahuštění přidáme i 2 středně velké brambory, které jsme oloupali a nastrouhali. Polévku provaříme

  3. Novoroční kapustnici rozdělíme na talíře a na každou porci přidáme lžíci smetany. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!