Novoroční kapustnice recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 2 ks brambory 150 g fazole 2 ks bobkový list 1 kelímek kysaná smetana 75 g sušené houby 300 g kořenová zelenina 300 g kyselé zelí 250 g domácí klobása celý černý pepř 500 g uzené maso bez kosti 2 hrstě drobenka celé nové koření 3 l vývar z uzeného
Postup Novoroční kapustnice
Postup přípravy receptu
-
Uzené maso uvaříme (cca 60 minut) spolu s bobkovým listem, novým kořením a černým pepřem. Vodu nevyléváme, odložíme stranou na později
Kořenovou zeleninu dobře očistíme, nakrájíme na kolečka, stejně tak klobásku. Maso nakrájíme na kostky a vše vložíme do vývaru z uzeného masa spolu se zelím, houbami a fazolemi, které jsme si přes noc namočili do vody. Přidáme prolisovaný česnek a necháme pomalu vřít. Před dokončením do novoroční kapustnice přidáme drobenku, a to asi tak 2 hrsti. Na zahuštění přidáme i 2 středně velké brambory, které jsme oloupali a nastrouhali. Polévku provaříme
Novoroční kapustnici rozdělíme na talíře a na každou porci přidáme lžíci smetany. Ihned podáváme.