Obrácený jablečník recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

cukr
4 ks vejce
500 ml mléko
750 g jablko
1/2 balíčku prášek do pečiva
20 dkg cukr moučka
20 dkg polohrubá mouka
5 lžic horká voda
1 balíček vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Jablka očistíme a nakrájíme na plátky. Plech 30x40 vyložíme pečícím papírem a rozprostřeme na něj jablka

  2. Připravíme si těsto. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Postupně zašleháme vodu, přidáme mouku s práškem do pečiva a promícháme. Nakonec vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Těsto nalijeme na jablka a pečeme při 180 °C asi 15 minut. Jablečník vyjmeme a necháme vychladnout

  3. Vychladlý jablečník přiklopíme plechem nebo tácem a obrátíme jej na něj. Odstraníme pečící papír. Svaříme mléko s cukrem podle chuti a pudinkem a horký krém nalijeme na jablka

  4. Obrácený jablečník ozdobíme grankem nebo jinak ozdobíme. Obrácený jablečník nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!