Obrácený jablečník recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- cukr 4 ks vejce 500 ml mléko 750 g jablko 1/2 balíčku prášek do pečiva 20 dkg cukr moučka 20 dkg polohrubá mouka 5 lžic horká voda 1 balíček vanilkový pudinkový prášek
Postup Obrácený jablečník
Postup přípravy receptu
-
Jablka očistíme a nakrájíme na plátky. Plech 30x40 vyložíme pečícím papírem a rozprostřeme na něj jablka
Připravíme si těsto. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Postupně zašleháme vodu, přidáme mouku s práškem do pečiva a promícháme. Nakonec vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Těsto nalijeme na jablka a pečeme při 180 °C asi 15 minut. Jablečník vyjmeme a necháme vychladnout
Vychladlý jablečník přiklopíme plechem nebo tácem a obrátíme jej na něj. Odstraníme pečící papír. Svaříme mléko s cukrem podle chuti a pudinkem a horký krém nalijeme na jablka
Obrácený jablečník ozdobíme grankem nebo jinak ozdobíme. Obrácený jablečník nakrájíme a můžeme podávat.