Obrácený jablečný koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1/2 hrnku cukr
1/4 hrnku cukr
1 špetka sůl
2 ks vejce
1/4 hrnku mléko
citron
1 lžička prášek do pečiva
mletá skořice
1 hrnek hladká mouka
muškátový oříšek
4 lžíce rozehřáté máslo
1 lžíce rozehřáté máslo
2 hrnky plátky jablek

Postup přípravy receptu

  1. Formu o průměru 20 - 23 cm vymažeme tukem. Jablka očistíme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Odebereme požadované množství

  2. Na dno hezky naaranžujeme plátky jablek, po vyklopení totiž budou navrchu. Jablka posypeme 1/2 šálkem cukru, citronovou kůrou, skořicí, muškátem a pokapeme citronovou šťávou. Než jablka zalijeme těstem, poprášíme je moukou a přelijeme rozehřátým máslem

  3. Ušleháme vejce, až jsou nadýchaná. Vmícháme zbytek másla a mléko. Směs nalijeme do směsi mouky, zbytku cukru, soli a prášku do pečiva. Lehce spojíme. Vzniklým těstem zalijeme jablka v koláčové formě

  4. Obrácený jablečný koláč pečeme v předehřáté troubě na 175 °C asi 30 - 40 minut

  5. Upečený obrácený jablečný koláč přiklopíme talířem a obrátíme jej. Koláč ozdobíme podle fantazie a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!