Obrácený koláč s medem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 ks vejce 100 g máslo 1/2 balíčku prášek do pečiva 100 g cukr krupice 3 ks hruška 1 lžička citronová kůra 100 g polohrubá mouka 4 lžíce mléko nebo smetana olej na vymazání 100 ml tekutý med 100 g maliny (jahody, dýně)
Postup Obrácený koláč s medem
Postup přípravy receptu
-
Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na čtvrtinky. Pokud použijeme kompotované ovoce, necháme jej hodně okapat
Lehce vymastíme kulatou zapékací formu (20 cm). Na dno nalijeme med s citronovou kůrou a poklademe ovocem - řeznou plochou nahoru
Máslo, cukr, vejce a mléko vyšleháme dohladka. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a šleháme, až je těsto nadýchané
Nalijeme ho na ovoce a uhladíme
V mikrovlnce pečeme na 600 - 750 W (podle typu trouby) asi 10 minut. Upečený koláč poznáme podle toho, že okraje odstoupily od formy a je na povrchu pevný, i když ještě trochu vlhký
Upečený koláč necháme ještě chvíli chladnout, pak teprve vyklopíme. Není třeba cukrovat.