Okoun na víně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej 2 lžíce máslo 1 ks cibule 0.3 ks celer 1 ks mrkev 1 dl bílé víno mletý černý pepř podle chuti sůl na ozdobu 2 plátky citron
Postup Okoun na víně recept
Postup přípravy receptu
-
Filety z okouna důkladně omyjeme, Pak jej osolíme a opepříme. Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme na kolečka, mrkev a celer na nudličky.
V pánvi si rozehřejeme polovinu oleje. Okouna vložíme na rozpálený olej. Důkladně jej osmažíme ze všech stran a vyjmeme. Do zbylého oleje vložíme máslo a necháme jej rozpustit. Vsypeme cibuli a zeleninu a osmahneme ji. Přidáme okouna, podlijeme vínem a vložíme do předehřáté trouby.
Okouna na víně zdobíme plátkem citronu. Vhodnou přílohou jsou brambory.