Okoun na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
2 lžíce máslo
1 ks cibule
0.3 ks celer
1 ks mrkev
1 dl bílé víno
mletý černý pepř
podle chuti
sůl
na ozdobu
2 plátky citron

Postup přípravy receptu

  1. Filety z okouna důkladně omyjeme, Pak jej osolíme a opepříme. Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme na kolečka, mrkev a celer na nudličky.

  2. V pánvi si rozehřejeme polovinu oleje. Okouna vložíme na rozpálený olej. Důkladně jej osmažíme ze všech stran a vyjmeme. Do zbylého oleje vložíme máslo a necháme jej rozpustit. Vsypeme cibuli a zeleninu a osmahneme ji. Přidáme okouna, podlijeme vínem a vložíme do předehřáté trouby.

  3. Okouna na víně zdobíme plátkem citronu. Vhodnou přílohou jsou brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!