Olivová tapenáda recept
Apetit Recepty pomazánkySuroviny na recept
- 1 - 2 stroužky česnek 1/2 lžíce kapary 4 ks ančovičky 1 dl olivový olej 200 g zelené olivy čerstvě mletý pepř
Postup Olivová tapenáda
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme vypeckované zelené olivy, přidáme kapary, ančovičky a oloupaný česnek. Vše rozmixujeme tak, aby zůstaly hrubé kousky. Poté přiléváme olivový olej a dalším mixováním spojíme s olivovou směsí
Olivovou tapenádu podle chuti opepříme a podáváme jako dip, mažeme na kousky bílého pečiva, topinky apod. Je vhodná i k těstovinám
Olivovou tapenádu můžeme také dát do uzavíratelné sklenice a uchovávat v lednici do spotřebování - je tak chutná, že vydrží sotva pár dní.