Olivová tapenáda recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

1 - 2 stroužky česnek
1/2 lžíce kapary
4 ks ančovičky
1 dl olivový olej
200 g zelené olivy
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme vypeckované zelené olivy, přidáme kapary, ančovičky a oloupaný česnek. Vše rozmixujeme tak, aby zůstaly hrubé kousky. Poté přiléváme olivový olej a dalším mixováním spojíme s olivovou směsí

  2. Olivovou tapenádu podle chuti opepříme a podáváme jako dip, mažeme na kousky bílého pečiva, topinky apod. Je vhodná i k těstovinám

  3. Olivovou tapenádu můžeme také dát do uzavíratelné sklenice a uchovávat v lednici do spotřebování - je tak chutná, že vydrží sotva pár dní.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!