Olivové rizoto recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 balíčky rýže 200 g niva 5 - 7 kapek olivový olej sójová omáčka 200 g olivy bez pecky sušený libeček nebo petrželka
Postup Olivové rizoto
Postup přípravy receptu
-
Rýži v sáčcích propláchneme a v mírně osolené vodě uvaříme doměkka. Řídíme se návodem na obalu. Pak rýži scedíme, necháme okapat a oba sáčky vsypeme do velké mísy
Mezitím si necháme okapat olivy bez pecky, můžeme použít i olivy s náplní. Nivu nakrájíme na kousky nebo na hrubém struhadle nastrouháme
Rýži zakápneme olivovým oleje, sojovou omáčkou, přidáme olivy, asi lžíci zelených bylinek a promícháme
Rizoto dáme na nahřáté talíře a posypeme nakrájenou či nastrouhanou nivou. Olivové rizoto ihned podáváme
Recept vyjde na 2 větší nebo 3 menší porce.