Olomoucký řízek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
1 ks cibule
1 lžička hořčice
50 g anglická slanina
150 g vepřová kýta
mletý černý pepř
1 ks olomoucké tvarůžky
trojobal
vejce
hladká mouka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kýtu naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí a třeným česnekem. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  2. Podle chuti vložíme na vepřovou kýtu kolečko nebo dvě tvarůžků, kolečko cibule a překryjeme slaninou. Maso zavineme do kapsy, znovu okořeníme a obalíme v trojobalu.

  3. Na pánvi v oleji pomalu smažíme olomoucký řízek dozlatova.

  4. Vhodnou přílohou k olomouckým řízkům jsou různě upravené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!