Omáčka na špagety recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 2 ks vejce máslo 40 g parmazán 3 ks rajský protlak 200 g anglická slanina vcelku podle potřeby voda kečup hladká mouka čerstvá bazalka podle chuti sušená bazalka
Postup Omáčka na špagety recept
Postup přípravy receptu
-
Na másle orestujeme slaninu nakrájenou na kousíčky. Přidáme malé protlaky, rozkvedlané vejce, podle potřeby kečup (nejlépe bylinkový), prolisovaný česnek, sušenou bazalku a nastrouhaný parmazán.
Přilijeme trochu vody a lehce poprášíme hladkou moukou. Za stálého míchání přivedeme k varu a omáčku vaříme odkrytou asi 10 minut.
Omáčku na špagety můžeme podávat nejen ke špagetám, ale i k jiným druhům těstovin. Zdobíme strouhaným sýrem a lístkem čerstvé bazalky.