Omáčka z povidel recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 hrst rozinky 500 ml voda 1 hrst mandle 0.5 lžičky mletá skořice 1 lžička hladká mouka 0.5 lžičky citronová kůra 0.3 l smetana ke šlehání 5 lžic švestková povidla špetka mletý hřebíček 1 hrst strouhaný perník na vaření podle chuti cukr sůl
Postup Omáčka z povidel recept
Postup přípravy receptu
-
Rozinky a mandle spaříme vroucí vodou. Mandle oloupeme a nasekáme.
Povidla dáme do kastrolu, zalijeme vodou a rozmícháme. Přisypeme jemně nastrouhaný perník, špetičku soli, skořici, rozinky, citronovou kůru a asi 10 až 15 minut povaříme.
Ve smetaně si rozmícháme hladkou mouku, přilijeme k omáčce, přidáme mandle a vše ještě společně 5 minut vaříme do zhoustnutí.
Podle potřeby můžeme dosladit.