Opékané čínské rýžové nudle recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

50 ml olej
1 ks pórek
1 ks mrkev
1 ks chilli paprička
300 g kuřecí prsa
100 g bílé zelí
3 lžíce tmavá sójová omáčka
300 g rýžové nudle

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na kostky, osmažíme na oleji, podlijeme troškou vody a podusíme asi 7 - 10 minut. Mrkev a zelí nakrájíme na tenké nudle a pórek na půl měsíčky, chilli papričku nadrobno

  2. Asi po 7 minutách přidáme k masu mrkev a papričku a po dalších 7 minutách přidáme zelí. Necháme vydusit vodu a všechno ještě krátce orestujeme, aby zelenina nebyla příliš měkká. Nakonec přidáme sójovou omáčku

  3. Rýžové nudle připravíme podle návodu na obalu. Ty mé stačilo vložit do horké převařené vody na 3 - 4 minuty a potom slít

  4. Nudle přidáme k masu a spolu ještě krátce osmažíme, případně dochutíme sójovou omáčkou. Při míchaní se mi nejlépe osvědčily 2 vidličky

  5. Opékané čínské rýžové nudle ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!