Ořechová žemlovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
50 g máslo
2 ks žloutek
4 dl mléko
1 ks citron
80 g cukr krupice
80 g cukr moučka
7 ks rohlík
1 balíček vanilkový cukr
160 g mleté ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky si nakrájíme na kolečka hrubé asi 1 cm. Naskládáme je do zapékací mísy.

  2. Z dobře omytého citronu si nastrouháme kůru. Bude nám stačit 1 lžička.

  3. Do menšího hrnce vlijeme mléko a přidáme cukr, žloutek, trochu soli, nastrouhanou citronovou kůru a vanilkový cukr. Dobře rozmícháme a na chvíli odstavíme.

  4. Na pánvi si rozpustíme máslo, přidáme mleté ořechy a moučkový cukr. Promícháme a vypneme.

  5. Připravené rohlíky v zapékací míse zalijeme připraveným mlékem a přidáme rozpuštěné máslo s ořechy a cukrem.

  6. Zapékací mísu dáme do vyhřáté trouby a ořechovou žemlovku necháme zapéct při teplotě 170 °C


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!