Ořechové pitté recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
1 ks žloutek
15 dkg tuk
2 lžíce smetana
15 dkg hladká mouka
náplň
4 ks žloutek
5 ks bílek
15 dkg cukr moučka
15 dkg mleté ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Z tuku, žloutku, smetany, mouky a soli vypracujeme těsto. Ořechové těsto dáme asi na 1 hodinu do studené vody odpočinout.

  2. Zatím si připravíme nádivku. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem a ořechy. Nakonec vmícháme sníh z bílků.

  3. Potom z těsta vyválíme 2 pláty. První plát dáme na pečící papír, dáme připravenou náplň a přikryjeme druhým plátem. Ořechové pitté propícháme vidličkou, aby během pečení unikala pára. Ořechové pitté pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.

  4. Upečené Ořechové pitté ocukrujeme, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!