Pangasius na kari recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl máslo 2 - 3 lžíce olivový olej kari koření celý barevný pepř 2 - 3 lžíce curry omáčka 1 kg pangasius 1/2 ks růžový grep
Postup Pangasius na kari
Postup přípravy receptu
-
Pangasiuse (čerstvou rybu nebo rozmrazenou) nejdříve potřeme solí a bohatě posypeme čerstvě nadrceným barevným pepřem z obou stran. Zakapeme šťávou z půlky růžového grepu a pomažeme curry omáčkou opět z každé strany. Nakonec zalijeme olivovým olejem. Takto naloženou rybu necháme 24 hodin marinovat
Na druhý den rozpálíme nepřilnavou pánev s plátkem másla a rybu osmahneme. Kdyby se nám připalovala, můžeme podlít trochou vody. Během přípravy posypeme každý plát ryby špetkou kari koření
Pangasius na kari chutná nejlépe s bramborou kaší. Chuťově jej dobře doplní čerstvě nakrájený pórek a na talíři doplníme i lžičkou curry omáčky.