Pangasius na kari recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
máslo
2 - 3 lžíce olivový olej
kari koření
celý barevný pepř
2 - 3 lžíce curry omáčka
1 kg pangasius
1/2 ks růžový grep

Postup přípravy receptu

  1. Pangasiuse (čerstvou rybu nebo rozmrazenou) nejdříve potřeme solí a bohatě posypeme čerstvě nadrceným barevným pepřem z obou stran. Zakapeme šťávou z půlky růžového grepu a pomažeme curry omáčkou opět z každé strany. Nakonec zalijeme olivovým olejem. Takto naloženou rybu necháme 24 hodin marinovat

  2. Na druhý den rozpálíme nepřilnavou pánev s plátkem másla a rybu osmahneme. Kdyby se nám připalovala, můžeme podlít trochou vody. Během přípravy posypeme každý plát ryby špetkou kari koření

  3. Pangasius na kari chutná nejlépe s bramborou kaší. Chuťově jej dobře doplní čerstvě nakrájený pórek a na talíři doplníme i lžičkou curry omáčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!