Ragú z mletého masa recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 1 l vývar 100 g celer 1 ks mrkev 3 lžíce rajčatový protlak 60 g žampiony 1 ks velká cibule muškátový oříšek 500 g mleté hovězí maso 200 ml smetana ke šlehání 2 dl suché červené víno zelená petrželka mletý černý pepř 200 g kuřecí játra 300 g mletý bůček 1 ks malý pastiňak
Postup Ragú z mletého masa
Postup přípravy receptu
-
Mleté hovězí maso a vepřový bůček promícháme. Játra omyjeme, očistíme a nakrájíme na jemné kousky. Celer, mrkev a pastiňák očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a jemně usekáme. Žampiony oloupeme a nastrouháme najemno
Na oleji orestujeme cibuli, žampiony a kořenovou zeleninu. Postupně přidáváme umleté maso a mícháme tak dlouho, dokud se od sebe neodděluje. Nyní vmícháme pokrájená kuřecí játra, necháme je zatáhnout. Směs osolíme, opepříme a podlijeme červeným vínem, které necháme odpařit. Vývar promícháme se třemi lžícemi rajského protlaku, přilijeme k masové směsi a pod pokličkou zvolna dusíme asi 1 hodinu
Nakonec ragú zalijeme sladkou smetanou, ochutíme strouhaným muškátovým oříškem a promícháme s nasekanou petrželkou
Ragú ze směsi mletého masa nejlépe chutná s těstovinami. Můžeme ho však podávat v malých mističkách s česnekovými toasty jako předkrm.