Ořechové podkovičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

90 g cukr moučka
250 g hladká mouka
250 g Hera
150 g liskové oříšky
podle potřeby
100 g čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme mouku s cukrem a rozemletými lískovými oříšky. Poté přidáme na kostky nakrájenou Heru a vše pořádně zpracujeme na hladké a nelepivé těsto, které dáme do lednice na chvíli odpočinout.

  2. Těsto pak rozdělíme na čtyři části. Z každé části uděláme váleček a nožem nakrájíme na malé kousky, které ručně vytvarujeme do kulaté podkovičky. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem přibližně 8 - 10 minut ve vyhřáté troubě. Konce hotových a vychladlých podkoviček namáčíme v rozehřáté čokoládě.

  3. Ořechové podkovičky podáváme jako výborné vánoční cukroví.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!