Ořechové řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
6 ks bílek
300 g cukr moučka
400 ml smetana ke šlehání
250 g mleté ořechy
80 g čokoládové hoblinky

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve vyložíme pekáč pečícím papírem a rozehřejeme troubu asi na 175 °C. Bílky vyšleháme se špetkou soli v tuhý sníh. Přišleháme do něj cukr a nakonec mleté ořechy. Těsto rozetřeme na vyložený pekáč a pečeme asi 20 minut.

  2. Upečené těsto necháme vychladnout. a rozřízneme na třetiny (pláty jako u dortu). Šlehačku ušleháme a vmícháme do ní čokoládu.

  3. Pekáč po pečení vyložíme alobalem. Položíme na něj třetinu korpusu a potřeme polovinou šlehačkového krému, přeložíme druhou třetinou korpusu a potřeme druhou polovinou krému. Nakonec přiložíme zbylou třetinu korpusu. Pokud máme druhou polovinu pekáče, přimáčkneme jím opatrně celý moučník, aby v něm nebyl vzduch. Moučník přikryjeme alobalem a necháme v lednici aspoň 5 hodin ztuhnout.

  4. Uleželý moučník zdobíme šlehačkou a čokoládovými hoblinky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!