Ořechové řezy z listového těsta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

cukr moučka
listové těsto
na potření
1 ks vejce
krém
140 g máslo
300 ml mléko
50 g cukr krupice
1 balíček pudinkový prášek (smetana, karamel, vanilka)
náplň
250 ml mléko
80 g med
100 g cukr krupice
150 g ořechy
100 g piškoty
1 balíček lískové oříšky
na ozdobu
1 hrst ořechy
cukr moučka
1 kelímek smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozdělíme na tři díly a vyválíme. Rozložíme na tři plechy vyložené pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a v předehřáté troubě na 170°C upečeme dozlatova. Po upečení pocukrujeme.

  2. Jádra ořechů i lísková jádra umeleme s piškoty najemno. Svaříme med s mlékem a cukrem. Jakmile začne vřít, vsypeme ořechovou hmotu a provaříme. Náplň necháme vychladnout.

  3. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Za občasného promíchání necháme pudink vystydnout. Poté do něj vmícháme změklé máslo a vyšleháme dohladka.

  4. Upečený plát těsta potřeme na plechu ořechovou náplní. Přikryjeme druhým plátem a potřeme pudinkovým krémem. Přiklopíme poslední plát těsta, lehce zmáčkneme a ořechový řez uložíme do chladničky do druhého dne odležet.

  5. Před podáváním ořechový řez z listového těsta ozdobíme ušlehanou smetanou, posypeme jádry ořechů a poprášíme cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!