Ořechové řezy z listového těsta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- cukr moučka listové těsto na potření 1 ks vejce krém 140 g máslo 300 ml mléko 50 g cukr krupice 1 balíček pudinkový prášek (smetana, karamel, vanilka) náplň 250 ml mléko 80 g med 100 g cukr krupice 150 g ořechy 100 g piškoty 1 balíček lískové oříšky na ozdobu 1 hrst ořechy cukr moučka 1 kelímek smetana ke šlehání
Postup Ořechové řezy z listového těsta recept
Postup přípravy receptu
-
Listové těsto rozdělíme na tři díly a vyválíme. Rozložíme na tři plechy vyložené pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a v předehřáté troubě na 170°C upečeme dozlatova. Po upečení pocukrujeme.
Jádra ořechů i lísková jádra umeleme s piškoty najemno. Svaříme med s mlékem a cukrem. Jakmile začne vřít, vsypeme ořechovou hmotu a provaříme. Náplň necháme vychladnout.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Za občasného promíchání necháme pudink vystydnout. Poté do něj vmícháme změklé máslo a vyšleháme dohladka.
Upečený plát těsta potřeme na plechu ořechovou náplní. Přikryjeme druhým plátem a potřeme pudinkovým krémem. Přiklopíme poslední plát těsta, lehce zmáčkneme a ořechový řez uložíme do chladničky do druhého dne odležet.
Před podáváním ořechový řez z listového těsta ozdobíme ušlehanou smetanou, posypeme jádry ořechů a poprášíme cukrem.