Ostrá kokosová polévka s tofu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks mrkev
1-2 ks chilli paprička
1 lžíce kurkuma
500 ml zeleninový vývar
2 ks jarní cibulka
2 řapíky řapíkatý celer
1 ks červená cibule
400 ml kokosové mléko
250 g uzené tofu
200 g kompotované mango
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Uzené tofu nakrájíme na plátky a opečeme je na troše oleje v pánvi. Pak tofu vyjmeme a nakrájíme na kostičky. Menší červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Větší mrkev s řapíkatým celerem očistíme a pokrájíme na malé kousky. Chilli papričku nasekáme.

  2. V hrnci rozpálíme olej a orestujeme na něm cibuli s chilli papričkou, mrkví a řapíkatým celerem. Vše zaprášíme kurkumou, promícháme a zalijeme vývarem i kokosovým mlékem. Polévku asi 10 minut povaříme. Když mrkev změkne, přidáme do polévky na menší kousky nakrájené mango (případně ananas), ale tuto ingredienci můžeme i vynechat. Dále do polévky přidáme nasekanou jarní cibulku a opečené tofu. Kokosovou polévku s tofu dchutíme solí i pepřem a už jen prohřejeme.

  3. Ostrá kokosová polévka s tofu nejlépe chutná horká a není k ní potřeba žádné přílohy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!