Ostrá kokosová polévka s tofu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks mrkev 1-2 ks chilli paprička 1 lžíce kurkuma 500 ml zeleninový vývar 2 ks jarní cibulka 2 řapíky řapíkatý celer 1 ks červená cibule 400 ml kokosové mléko 250 g uzené tofu 200 g kompotované mango podle chuti sůl mletý pepř podle potřeby olivový olej
Postup Ostrá kokosová polévka s tofu recept
Postup přípravy receptu
-
Uzené tofu nakrájíme na plátky a opečeme je na troše oleje v pánvi. Pak tofu vyjmeme a nakrájíme na kostičky. Menší červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Větší mrkev s řapíkatým celerem očistíme a pokrájíme na malé kousky. Chilli papričku nasekáme.
V hrnci rozpálíme olej a orestujeme na něm cibuli s chilli papričkou, mrkví a řapíkatým celerem. Vše zaprášíme kurkumou, promícháme a zalijeme vývarem i kokosovým mlékem. Polévku asi 10 minut povaříme. Když mrkev změkne, přidáme do polévky na menší kousky nakrájené mango (případně ananas), ale tuto ingredienci můžeme i vynechat. Dále do polévky přidáme nasekanou jarní cibulku a opečené tofu. Kokosovou polévku s tofu dchutíme solí i pepřem a už jen prohřejeme.
Ostrá kokosová polévka s tofu nejlépe chutná horká a není k ní potřeba žádné přílohy.